Онлайн инструментът OCCAY помага на кариерните консултанти и обучители да оценят своите дигитални умения чрез решаване на практически казуси

Онлайн инструментът OCCAY помага на кариерните консултанти и обучители да оценят своите дигитални умения чрез решаване на практически казуси

Тествайте го тук – https://occay.eu/self-assessment-grid-test/.

Инструментът се основава на DigiComp и оценява широк спектър от умения – комуникация и сътрудничество чрез цифрови технологии, информационна грамотност, онлайн безопасност, създаване на дигитално съдържание, критично мислене и решаване на проблеми.

Тестът е свободно достъпен на 4 езика от всякакви устройства, а попълването му отнема около 15 минути. Потребителите получават доклад колко добре развито е всяко от дигиталните им умения.

1212

Досега над 140 професионалисти от цяла Европа тестваха своите дигитални компетентности. Оценете своите умения и споделете резултата на страницата на проекта! Първият, който сподели 100% резултат ще получи специален сертификат!

Интерактивният инструмент е създаден по проект OCCAY – Online Career Counseling Academy, който има за цел да даде тласък на онлайн кариерното консултиране. Инициативата по Еразъм+ се координира от KARBON Consulting в Австрия и включва bFlow в Австрия, Beneke & Prinzhorn в Германия, Centro per lo sviluppo creativo Danilo Dolci в Италия и Фондация на бизнеса за образованието в България.

Въз основа на резултатите от инструмента за оценка, партньорите ще създадат хибриден обучителен курс по дигитални компетентности за кариерни консултанти, който ще е готов до края на 2022.

Ще бъдат разработени също платформа за онлайн кариерно консултиране, както и стратегически наръчник с основните изисквания, които организациите трябва да покриват, за да предлагат качествени онлайн кариерни услуги – технически, нормативни, административни и етични.

За още новини и информация, последвайте Facebook страницата на проекта https://www.facebook.com/occayeu/